E.coli funnet i ulovlig strandmat

Publisert

Mat og iskald drikke til noen få euro kan virke fristende når man ligger på stranden. Mye taler imidlertid for at det kan være grunn til å tenke seg om før man kjøper fra det ambulerende salget. Matprøver tatt blant selgere i Barcelona avslørte nylig høye nivåer av den giftige tarmbakterien E. coli. På Costa Blanca er liknende strandsalg utbredt på steder som Torrevieja og Benidorm. I sistnevnte by har politiet så langt i sommer stått for nær 1.400 anmeldelser av ulovlig salg.

Politiet i Barcelona har i løpet av juni og juli alene anmeldt hele 7.217 tilfeller av ulovlig salg av mat og drikke ved byens strender. Likevel fortsetter virksomheten å blomstre. I en undersøkelse foretatt på vegne av avisen El País ble det tatt matprøver fra et utvalg produkter. Bagetter, paier, mojito og sangria var blant maten og drikken som ble testet. Undersøkelsen avslørte at samtlige produkter så nær som sangriaen hadde ulovlig høye verdier av den giftige tarmbakterien E. coli (Escherichia coli ). Det vil si rester etter ekskrementer som kan forårsake alvorlig matforgiftning, spesielt hos folk med helseproblemer.

Resultatene fra prøvene viste at en mojito fra stranden hadde bakterieverdier på 720, mens kravet fra helsemyndighetene er under 10. I bagettene (bocadillos) var tallet 6.000 mot kravet om under 1.000.

På Costa Blanca er liknende strandsalg stort på steder med mye mennesker som i Torrevieja og Benidorm. På sistnevnte sted har politiet så langt i sommer stått for nær 1.400 anmeldelser. Kampen mot det ulovlige salget har pågått i mange år, men når sommeren kommer er selgerne tilbake. I midten av august ble fem politibetjenter i Benidorm angrepet av en større gruppe selgere da de ville stoppe salget og konfiskere varene. Tre menn ble arrestert. 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter