Dystre tall på fattigdom i Valencia

Publisert

Fattigdommen i Comunidad Valenciana øker. Over 1,6 millioner, rundt en tredjedel av regionens befolkning, er enten fattige eller trues av fattigdom. Det viser tall fra organisasjonen European Anti Poverty Network (EAPN). Av disse anses rundt 400.000 for å leve under prekære forhold, 1,6 prosent mer enn i 2014. Det gjør Valencia til en av regionene i Spania der fattigdommen har økt mest de siste årene. Bare Andalucia og Castilla-La Mancha har en dårligere statistikk.

Tallene fra EAPN er presentert i organisasjonens tilstandsrapport for perioden 2009 til 2015. I rapporten fremgår det at over 13,3 millioner mennesker i Spania enten er fattige eller fattigdomsutsatt. Det utgjør 28,6 prosent av befolkningen. For Valencia-regionen (Comunidad Valenciana) er den samme andelen på 32,9 prosent (1.638.647 mennesker), skriver avisen El Pais.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter