Dyrere å kjøre på motorveien i Spania

Publisert

Kostnaden for å kjøre på motorveien langs kysten har vært fryst i flere år. Fra 2018 er dette over og prisene går opp med rundt 2%. 

Trafikken på motorveien A7 gikk kraftig ned i 2008, nedgangen fortsatte helt til 2014. Tynnere lommebøker i Spania førte til at flere heller brukte mindre riksveier hvor man ikke betaler bompenger. Trafikken er nå på vei opp igjen, det rapporteres om økninger i bompasseringer på i overkant av 4% i 2017 sammenliknet med året før.

I 2020 utløper konsesjonen dagens private operatør har for å drifte AP-7 som går langs kysten på Costa Blanca. Staten overtar da som driver av strekningen og til tross for rykter om gratis passeringer er det lite som tyder på at staten vil fjerne bommen.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter