9.6 C
Alicante
30.4 C
Málaga
17.9 C
Las Palmas de Gran Canaria

Dumpet 12 tonn søppel i naturpark

I flere dager var det uklart hvorfor 12 tonn søppel hadde havnet i en naturpark i Aspe kommune på Costa Blanca. En ansatt i det lokale renovasjonsfirmaet Sirem har nå påtatt seg skylden. Mannen som hadde med seg avfall fra Callosa de Segura skal ha begrunnet dumpingen med at han ville avslutte arbeidsdagen. Ved å tømme bilen i naturparken slapp han å kjøre hele veien til søppelfyllinga i Villena.

Renovasjonsfirmaet Sirem der mannen er ansatt har beklaget hendelsen overfor Aspe kommune. Selskapet har også påtatt seg oppgaven med å fjerne søppelet.

I følge avisen Información betegner Sirem den ulovlige tømmingen som «uforståelig» og «umulig å forutse». Firmaet ser på hendelsen som et engangstilfelle og håper kommunen vil fortsette samarbeidet.

Søppelet som sjåføren dumpet skal ha blitt hentet i Callosa de Segura og skulle til avfallsdeponiet i Villena. For å bli ferdig med arbeidsdagen skal mannen imidlertid ha valgt å kvitte seg med lasten underveis. I en skriftlig uttalelse offentliggjort av arbeidsgiveren begrunner sjåføren handlingen med at han måtte rakst hjem til sin gravide kone som følte seg uvel.

Saken vil få disiplinære følger. Sirem vil også gjennomgå interne rutiner for å påse at liknede situasjoner ikke oppstår i fremtiden.

 

 

Relaterte saker

- Advertisement -