Dumpet 12 tonn søppel i naturpark

Publisert

I flere dager var det uklart hvorfor 12 tonn søppel hadde havnet i en naturpark i Aspe kommune på Costa Blanca. En ansatt i det lokale renovasjonsfirmaet Sirem har nå påtatt seg skylden. Mannen som hadde med seg avfall fra Callosa de Segura skal ha begrunnet dumpingen med at han ville avslutte arbeidsdagen. Ved å tømme bilen i naturparken slapp han å kjøre hele veien til søppelfyllinga i Villena.

Renovasjonsfirmaet Sirem der mannen er ansatt har beklaget hendelsen overfor Aspe kommune. Selskapet har også påtatt seg oppgaven med å fjerne søppelet.

I følge avisen Información betegner Sirem den ulovlige tømmingen som «uforståelig» og «umulig å forutse». Firmaet ser på hendelsen som et engangstilfelle og håper kommunen vil fortsette samarbeidet.

Søppelet som sjåføren dumpet skal ha blitt hentet i Callosa de Segura og skulle til avfallsdeponiet i Villena. For å bli ferdig med arbeidsdagen skal mannen imidlertid ha valgt å kvitte seg med lasten underveis. I en skriftlig uttalelse offentliggjort av arbeidsgiveren begrunner sjåføren handlingen med at han måtte rakst hjem til sin gravide kone som følte seg uvel.

Saken vil få disiplinære følger. Sirem vil også gjennomgå interne rutiner for å påse at liknede situasjoner ikke oppstår i fremtiden.

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter