Druket i det han ville svømme fra Marokko til Spania

Publisert

Politi fra Guardia Civil og sjøredningstjenesten fant liket av en ung migrant på stranden i Ceuta. Den avdøde, som er av algerisk opprinnelse, forsøkte sammen med en kamerat å ta seg over fra en nærliggende marokkansk strand. Kameraten som svømte sammen med ham, ble reddet i live.

Leteaksjonen ble gjennomført i den sørlige bukten av Ceuta. Operasjonen ble iverksatt etter at det ble meldt om to migranter i sjøen som forsøkte å ta seg over fra Marokko til tross for stormen som herjer kysten av Ceuta.

En av dem ble reddet i live etter en farlig redningsmanøver som ble iverksatt da migrantene ble oppdaget på sjøen. Deretter fant et helikopter fra Salvamento Marítimo et lik som fløt svært nær land på Ribera-stranden i Ceuta.

Agenter fra Guardia Civils spesialgruppe for undervannsaktiviteter (GEAS) klarte med hjelp fra en person som befant seg i nærheten av funnstedet, å berge den livløse kroppen til den unge migranten, som var iført et par svømmeføtter og en våtdrakt som han forgjeves hadde forsøkt å nå stranden med. Den unge algerieren som overlevde, kan takke redningstjenestens raske inngripen for at han overlevde.

Dette nye dødsfallet føyer seg inn i rekken av tragiske dødsfall på migrasjonsruten som skiller den marokkanske og spanske kysten av Ceuta, en avstand på knappe 7 kilometer. Så langt i 2024 har tre migranter allerede omkommet i Ceuta.

Den humanitære organisasjonen Caminando Fronteras melder at 61818 mennesker døde i forsøket på å nå Spania i 2023, en dobling fra 2390 dødsfall i 2022, og at Atlanterhavsruten er den mest dødelige, med opprinnelse i land som Senegal, Mauritania og Marokko.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter