Druket i det han ville svømme fra Marokko til Spania

Publisert

Politi fra Guardia Civil og sjøredningstjenesten fant liket av en ung migrant på stranden i Ceuta. Den avdøde, som er av algerisk opprinnelse, forsøkte sammen med en kamerat å ta seg over fra en nærliggende marokkansk strand. Kameraten som svømte sammen med ham, ble reddet i live.

Leteaksjonen ble gjennomført i den sørlige bukten av Ceuta. Operasjonen ble iverksatt etter at det ble meldt om to migranter i sjøen som forsøkte å ta seg over fra Marokko til tross for stormen som herjer kysten av Ceuta.

En av dem ble reddet i live etter en farlig redningsmanøver som ble iverksatt da migrantene ble oppdaget på sjøen. Deretter fant et helikopter fra Salvamento Marítimo et lik som fløt svært nær land på Ribera-stranden i Ceuta.

Agenter fra Guardia Civils spesialgruppe for undervannsaktiviteter (GEAS) klarte med hjelp fra en person som befant seg i nærheten av funnstedet, å berge den livløse kroppen til den unge migranten, som var iført et par svømmeføtter og en våtdrakt som han forgjeves hadde forsøkt å nå stranden med. Den unge algerieren som overlevde, kan takke redningstjenestens raske inngripen for at han overlevde.

Dette nye dødsfallet føyer seg inn i rekken av tragiske dødsfall på migrasjonsruten som skiller den marokkanske og spanske kysten av Ceuta, en avstand på knappe 7 kilometer. Så langt i 2024 har tre migranter allerede omkommet i Ceuta.

Den humanitære organisasjonen Caminando Fronteras melder at 61818 mennesker døde i forsøket på å nå Spania i 2023, en dobling fra 2390 dødsfall i 2022, og at Atlanterhavsruten er den mest dødelige, med opprinnelse i land som Senegal, Mauritania og Marokko.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter