Droppet karantenehotell etter tur til Spania

Publisert

Et ektepar må ut med til sammen 40.000 kroner i bøter for brudd på smittevenreglene.

Paret i 60-årene landet på Flesland midt i april etter å ha vært på reise i Spania. I følge reglene skulle de dratt direkte på karantene-hotell, de dro rett hjem i stedet. Krav om opphold på karantenehotell ved ankomst til Norge ble innført 19. mars.

Kravet gjelder uansett hvilken del av Spania man kommer fra. Dette til tross for at flere turistområder i Spania har lavere smittegrad enn det man ser mange steder i Norge.

Det er unntak for dette kravet men disse er ikke aktuelle i dette tilfellet. Ekteparet mente det va vel så trygt å reise til sitt eget hjem.

Dersom reisen til utlandet er definert som “nødvendig” kan karantene gjøres hjemme i egen bolig. Norske myndigheter mener turen til Spania «ikke var nødvendig» og bøtlegger hver 40.000 kroner.

6. april ble det kjent at i Ullensaker kommune var 30 personer meldt til politiet for å ha dratt fra hotellet de skulle sitte i etter opphold i utlandet.

Dropper karantene med mellomlanding i “gule land”

Flere som har vært på reise i Spania tar nå hjemreisen via land som er “gule”. På denne måten unngår man karantene-hotell ved ankomst til Norge.

De fleste nordmenn som har vært i Spania kommer fra Alicante-provinsen. Smitteraten er her 25,56 nye smittede siste 14. dager pr 100.000. Dette er en av de laveste smitte-ratene man ser i Europa nå.

Les informasjon fra den norske regjeringen om karantene ved ankomst til Norge.

Les FHIs reiseråd.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter