30.3 C
Alicante
30.4 C
Málaga
21.9 C
Las Palmas de Gran Canaria

Droppet karantenehotell etter tur til Spania

Et ektepar må ut med til sammen 40.000 kroner i bøter for brudd på smittevenreglene.

Paret i 60-årene landet på Flesland midt i april etter å ha vært på reise i Spania. I følge reglene skulle de dratt direkte på karantene-hotell, de dro rett hjem i stedet. Krav om opphold på karantenehotell ved ankomst til Norge ble innført 19. mars.

Kravet gjelder uansett hvilken del av Spania man kommer fra. Dette til tross for at flere turistområder i Spania har lavere smittegrad enn det man ser mange steder i Norge.

Det er unntak for dette kravet men disse er ikke aktuelle i dette tilfellet. Ekteparet mente det va vel så trygt å reise til sitt eget hjem.

Dersom reisen til utlandet er definert som «nødvendig» kan karantene gjøres hjemme i egen bolig. Norske myndigheter mener turen til Spania «ikke var nødvendig» og bøtlegger hver 40.000 kroner.

6. april ble det kjent at i Ullensaker kommune var 30 personer meldt til politiet for å ha dratt fra hotellet de skulle sitte i etter opphold i utlandet.

Dropper karantene med mellomlanding i «gule land»

Flere som har vært på reise i Spania tar nå hjemreisen via land som er «gule». På denne måten unngår man karantene-hotell ved ankomst til Norge.

De fleste nordmenn som har vært i Spania kommer fra Alicante-provinsen. Smitteraten er her 25,56 nye smittede siste 14. dager pr 100.000. Dette er en av de laveste smitte-ratene man ser i Europa nå.

Les informasjon fra den norske regjeringen om karantene ved ankomst til Norge.

Les FHIs reiseråd.

Relaterte saker

- Advertisement -