Drepte katten i vaskemaskinen

Publisert

Nok en dyremishandlingssak sjokkerer Spania. En kvinne fra Jaén i Andalucia skal ha drept katten sin i vaskemaskinen. Kvinnen som filmet hendelsen med telefon og la den ut på fildelingsstedet Instagram, risikerer ett og et halvt års fengsel.                                                                                                                                                                                                                                                  

Det spanske dyrevernspartiet PACMA (Partido Animalista Contra el Maltrato Animal) har anmeldt kvinnen fra Jaén for dyremishandling. Filmen som er lagt ut på Instagram har fått påskriften «Gatolavadora» (Kattevaskemaskin). Kvinnen vitser om kattens skjebne under opptaket og påser at maskinen går så lenge at dyret dør av mishandlingen.

PACMA fordømmer handlingen og understreker behovet for nye lover i Spania som skjerper straffene for dyremishandling. Partiet ønsker et totalforbud mot dyremishandling, inkludert tyrefekting, okseløp og sirkus med dyr. Lovforslaget ble lansert i fjor og har fått navnet Ley Cero (Nulltoleranseloven).

Spania ligger etter andre land i Europa når det gjelder dyrevern. En rekke lokale tradisjoner som inneholder mishandling holdes i hevd, blant annet de mange okseløpene som arrangeres i småbyer rundt omkring i landet. Arrangementene har i mange år møtt motstand fra dyrevernorganisasjoner, men beskyttes av innbyggere i de enkelte kommunene og politiske partier.

Kattedrapet i Jaén føyer seg inn i rekken av dyremishandlingsaker som har havnet i retten de siste årene. Saken har skapt sterke reaksjoner på sosiale medier. Over 300.000 personer skal ha underskrevet på et dokument på nettstedet Change.org for å få kvinnen dømt.

Kvinnen skal etter hendelsen ha svart på kommentarene på sosiale medier og truet med også å drepe en hund. PACMA melder på Twitter at kvinnen er anmeldt.


Les om andre dyremishandlingssaker:

Sterke reaksjoner mot okseløp

Drepte over 2.100 hunder og katter

Fengsel for mishandling av hester

I fengsel for å ha slått hest til døde

Hundedrap skaper spansk rettshistorie

Halvt års fengsel for dyremishandling

Politimann dømt for hundedrap 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter