Draps-anklaget innrømmer partering – kan gå fri

Publisert

En 38-år gammel mann fra Valencia sitter anklaget for drap på en 25-år gammel kvinne. Han sier hennes død var en ulykke og at han parterte liket i etterkant.

Kvinnens kropp er ikke funnet selv om man har funnet blodflekker, beviselig fra kvinnen, i mannens bil. Anklagede er tidligere dømt for narko-forbrytelser i Italia. Han sier kvinnen døde som følge av en reaksjon som følge av ett inntak av kokain sammen med tiltalte. 38-åringen sier han fikk panikk, parterte liket og kastet kroppsdelene i søpla forskjellige steder rundt den lille byen Manuel øst for Valencia.

I Spania er det ikke forbudt å partere lik. Om påtalemyndigheten ikke finner bevis for drap går den tiltalte 38-åringen muligens fri. Å kutte opp et lik er i Spania bare en forseelse. Ett brudd på reglementet for håndtering av lik som bare kan straffes med en bot. At han innrømmer å ha delt og tatt kokain sammen med offeret kan heller ikke straffes. Å ta kokain i en privat-bolig er ikke ett straffbart forhold i Spania.

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter