Drap i Barcelona setter fokus på manglende sikkerhet i byen

Publisert

Det var under den tradisjonelle “fiesta de la Mercé” at en 25 år gammel mann ble knivstukket med døden som følge. Samtidig viser tall fra rådhuset i byen at en av fire innbyggere ble ranet minst en gang i 2021.

Drapet skjedde i tilknytning til festing og konserter som samler tusenvis som del av den årlige festivalen. I flere bydeler så man også utallige tilfeller av vandalisme i det unge får “herje fritt”.

Mange husker også drapet på en ung kvinne som ble knivstukket under et ran i det hun ikke ville gi fra seg mobiltelefonen sin.

Den katalanske hovedstaden har lenge hatt et rykte på seg for å være plaget av ran, tyveri og i større og større grad grov vold. Tall fra politiet viser at bare 8.5% av de som blir arrestert havner i fengsel. Flesteparten av dem har blitt anmeldt før.

Politiet “må gjemme seg”

Problemene i Barcelona blir bare verre av at lokale og regionale myndigheter tydelig har markert at de ikke ønsker å se statlig politi i gatene. Kun det lokale politiet, underlagt lokale rådhus, er velkommen i følge lokale myndigheter mange steder i Katalonia. Dette er knyttet til de mange i regionen som sier de ønsker større uavhengighet fra Spania, og populist-bølgen som ga dem makt i etterkant av finanskrisen.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter