13.1 C
Alicante
30.4 C
Málaga
18.1 C
Las Palmas de Gran Canaria

Drap i Barcelona setter fokus på manglende sikkerhet i byen

Det var under den tradisjonelle «fiesta de la Mercé» at en 25 år gammel mann ble knivstukket med døden som følge. Samtidig viser tall fra rådhuset i byen at en av fire innbyggere ble ranet minst en gang i 2021.

Drapet skjedde i tilknytning til festing og konserter som samler tusenvis som del av den årlige festivalen. I flere bydeler så man også utallige tilfeller av vandalisme i det unge får «herje fritt».

Mange husker også drapet på en ung kvinne som ble knivstukket under et ran i det hun ikke ville gi fra seg mobiltelefonen sin.

Den katalanske hovedstaden har lenge hatt et rykte på seg for å være plaget av ran, tyveri og i større og større grad grov vold. Tall fra politiet viser at bare 8.5% av de som blir arrestert havner i fengsel. Flesteparten av dem har blitt anmeldt før.

Politiet «må gjemme seg»

Problemene i Barcelona blir bare verre av at lokale og regionale myndigheter tydelig har markert at de ikke ønsker å se statlig politi i gatene. Kun det lokale politiet, underlagt lokale rådhus, er velkommen i følge lokale myndigheter mange steder i Katalonia. Dette er knyttet til de mange i regionen som sier de ønsker større uavhengighet fra Spania, og populist-bølgen som ga dem makt i etterkant av finanskrisen.

Relaterte saker

- Advertisement -