Donald Trump: «Spania bør bygge mur mot immigranter i Sahara»

Publisert

USAs president Donald Trump mener Spania bør stoppe flyktninger og immigranter med en mur i Sahara-ørkenen. Forslaget som ble lagt frem på uformelt vis i juli skal ha blitt avvist av Spanias utenriksminister Josep Borrell.

Sahara ørkenen er rundt 4800km lang og den krysser 10-11 land. Fra Mauritania i vest til Egypt og Sudan i øst.

«Grensen mot Sahara kan ikke være større en vår grense til Mexico» skal ha vært Trumps argument for å sette i gang med byggingen av en mur som skulle hindre immigranter i å ta seg gjennom Sahara-ørkenen til Marokko, Spania og EU. Den spanske delegasjonen skal ikke ha invitert til ytterligere samtale om temaet, men nøyd seg med å diplomatisk påpeke at en grensemur i Sahara ville måtte ha vært mye lengre.

Mange av immigrantene og flyktningene som tar seg til Marokko og videre til Spania i båt, kommer fra afrikanske land syd for Sahara. Spanias utenriksminister Josep Borrell understreker i følge spanske aviser at landets regjering ikke på noe tidspunkt har hatt til hensikt å løse problemet ved å bygge murer, hverken i Sahara eller andre steder.

Utenriksministeren ser ingen raske løsninger på flyktning- og immigrantproblemet i Spania og EU. Han skal også ha understreket at regjeringen Sánchez (PSOE) ikke kommer til å ta i bruk samme metoder som den nye regjeringen i Italia, der dramatiske situasjoner har oppstått etter at flyktningbåter er blitt nektet adgang til italienske havner.

Les også: Spania redder flyktninger som er avvist av Italia

Forslaget til den amerikanske presidenten skal ha kommet i forbindelsen med et møte i Det hvite hus i Washington i slutten av juni i år, der det spanske kongeparet Felipe VI og Letizia også deltok. Utenriksminister Borrell skal ha fortalt om forslaget som en anekdote under et møte i Madrid i september.

Les også: Flyktningbåter til Altea, Villajoyosa og Benidorm

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter