Dømt til to års fengsel for musikk-tekster

Publisert

Den katalanske rapperen Pablo Hasél er dømt til to års fengsel for rappetekster og Twitter-meldinger om det spanske kongehuset og den spanske stat. I følge dommen fra Audiencia Nacional har Hasél med sine referanser til blant annet ETA og Grapo gjort seg skyldig i oppfordring til hatkriminalitet og terrorisme. Hovedpersonen mener dommen er politisk og angrer hverken på sangtekstene eller meldingene på internett.

Etter å ha mottatt dommen fredag 2. mars uttalte den kontroversielle artisten Pablo Hasél (1988) at han «ville gjort det samme om igjen». Samme kveld skal han ha lagt ut flere av Twitter-meldingene han ble dømt for på nytt. Et av ankepunktene i saken er rapperens kommentar om behovet for motstand mot spanske styresmakter. I en av meldingene skriver Hasél at «demonstrasjoner er nødvendige, men ikke nok, vi støtter de som har gått lenger». Sammen med referanser til de militante separatistgruppene ETA og Grapo mener dommerne i saken at denne meldingen må forståes som at han oppfordrer til vold og terrorhandlinger, noe som er straffbart etter spansk lov.

Les mer om saken: Ber om tre års fengsel for rapp om kongen

Dommen fra den nasjonale domstolen er på to års fengsel og 24.300 euro i bot, eller tre års fengsel uten bot. Straffen vil bli lagt til en allerede eksisterende dom fra 2014 på fengsel i to år for liknende forhold. Rapperen risikerer dermed totalt fem års fengsel, dersom dommen forblir rettskraftig. Hasél har mulighet til å anke saken til høyesterett.

Les også:

Frikjent i høyesterett etter vits om ETA-attentat

Rapper i fengsel for hets av kongen

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter