Dommeren bekrefter at Rubiales vil bli stilt for retten for kyss på spiller etter VM-finalen i fotball for kvinner

Publisert

En spansk dommer bekreftet onsdag at den tidligere presidenten i det spanske fotballforbundet (RFEF), Luis Rubiales, vil bli stilt for retten tiltalt for seksuelle overgrep og tvang for å ha kysset spilleren Jenni Hermoso uten hennes samtykke etter fjorårets VM-finale i fotball for kvinner.

Dommer Francisco de Jorge avgjorde i januar at Rubiales’ kyss var “uten samtykke og ble utført ensidig og på en overraskende måte”. Det spanske nyhetsbyrået EFE rapporterte at han nå har bekreftet tiltalen.

Påtalemyndigheten krever Rubiales dømt til to og et halvt års fengsel for det påståtte seksuelle overgrepet og for å ha forsøkt å tvinge Hermoso til å støtte ham offentlig i forbindelse med de offentlige reaksjonene etter VM-avgjørelsen i Sydney.

Dommeren bestemte også at Spanias tidligere landslagstrener Jorge Vilda, sportsdirektøren for det spanske herrelandslaget, Albert Luque, og forbundets tidligere markedssjef, Rubén Rivera, også vil bli stilt for retten for å ha forsøkt å presse Hermoso, skriver EFE.

Dommeren fant i januar tilstrekkelige bevis for at Rubiales også hadde forsøkt å presse Hermoso til å stille opp i en video han produserte og publiserte mens det offentlige raseriet mot ham vokste.

Det er ikke satt noen dato for rettssaken.

FIFA utestengte Rubiales i tre år frem til etter VM i fotball for menn i 2026. Utestengelsen vil utløpe før neste kvinneturnering i 2027. Spanias idrettsmyndigheter har også erklært ham uskikket til å inneha en stilling i idrettsledelsen i tre år.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter