Dømmer late hundeeiere til samfunnstjeneste

Publisert

Det kan ikke sammenliknes med eldre samfunnsstraffer som å bli rullet i tjære og fjær, men nå risikerer altså late hundeeiere som ikke plukker opp ekskrementene til kjæledyrene sine fra gaten, å måtte rydde gatene i den spanske hovedstaden som straff. 

 

Politiet har tydeligvis blitt lei av å høre på opprørte innbyggere som klager over dette problemet, og de har iverksatt et nytt system som kommer til å ramme sleipe hundeeiere som prøver å lure seg unna, med saftige bøter eller samfunnstjeneste.  

 

Politikere i rådhuset har klaget over manglende respekt ovenfor politiet og hevder at “det er fremdeles ekskrementer i gatene, parkene og andre steder” til tross for “gjentatte offentlige holdningskampanjer”.

 

Man vil prøve ut tiltaket i to av bydelene hvor det har vist seg å være spesielt stor “hundeaktivitet”. 

Loven trår nå i kraft, også som et resultat av at kreative innbyggere i Brunete tok loven i sin egen hånd. Innbyggerne laget kreative “motstandsgrupper” for å avsløre de uansvarlige hundeeierne, og leverte ekskrementene tilbake til sine respektive eiere i bokser med påskriften “tapt eiendom”. 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter