Døde etter angrep fra hunder

Publisert

En 75 år gammel mann fra Costa Blanca er omkommet etter å ha blitt angrepet av kamphunder. I følge foreløpige opplysninger fra politiet er det snakk om fem hunder av blandingsrasen pitbull og bull terrier. Eieren av hundene skal være anmeldt og risikerer fengsel for uaktsomt drap.

Det tragiske dødsfallet skal ha skjedd lørdag 18. februar i kommunen Beniarbeig nord på Costa Blanca (Alicante). Mannen skal ha befunnet seg på egen tomt da hundene angrep og ble kort tid senere funnet død av sønnen. Foreløpige funn tyder på at det er naboens hunder som drepte mannen, fem kamphunder av blandingsrasen pitbull og bull terrier.

Naboen skal være anmeldt og risikerer fengsel for uaktsomt drap.

Eieren er også tidligere anmeldt på grunn av de samme hundene. Det skal ha gjort politiets arbeid med å finne ham enklere, i det ha stod oppført i det lokale registeret for innmeldte hundeangrep.

Hundene ble samme dag tatt hånd om av politiet og fraktet til et hundemottak i Marina Alta.

Ved mottaket skal den ene av hundene på nytt ha gått til angrep og bitt en av de ansatte. Hundene skal også ha rasert buret der de ble oppbevart, noe som blir ansett som et tegn på at dyrene er speiselt aggressive.

Hundeeieren skal ikke ha hatt den dokumentasjonen som er påkrevet for hundene og manglet forsikring. I tillegg var bare en av hundene merket med identifikasjonsbrikken som eiere av slike raser er pålagt å bruke.

I følge avisen Información er dødsfallet det andre etter angrep fra hunder i Alicante-provinsen de siste månedene. Den 31. oktober i fjor døde en 74 år gammel mann på sykehus i Elda etter å ha blitt angrepet av hunder i Pinoso, en blandingsrase av boxer og amerikansk staffordshire terrier. 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter