Død hval hadde magen full av plast

Publisert

Den ti meter lange spermhvalen som ble funnet død på en strand i Murcia i slutten av februar hadde 29 kilo plast i magen. Hvalen som drev i land ved Cabo de Palo i Cartagena ble fraktet til obduksjon, der det ble påvist at avfallet var dødsårsaken. Regionsadministrasjonen i Murcia har etter hendelsen lansert en holdningskampanje mot forsøpling av havet langs regionens kystlinje.

Plastavfall i sjøen er et voksende problem på verdensbasis. Tidligere i år døde tre dvergretthval av samme årsak utenfor kysten av Taiwan. I fjor måtte en hval avlives i Norge etter å ha strandet ved Sotra i Hordaland, med store mengder plast i magen. Obduksjonsrapporten til spermhvalen i Murcia viste at det ti meter lange dyret døde etter å ha fått skader på tarmveggen og betennelser som følge av plastavfallet. Spermhvalen er den største av alle tannhvalene og kan bli rundt 13 meter lang med en vekt på opptil 20 tonn. 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter