DNA-register får hundeeiere til å «plukke opp»

Publisert

Bydelen Mislata i Valencia har introdusert genprøver for å få bukt med hundekskrementer i gatene. Et prosjekt med DNA-registrering av hunder vil gjøre det mulig å spore opp hundeeiere og gi bøter når «uhellet» er ute. En tilsvarende ordning er allerede innført i Xàtiva og skal i følge kommunen har redusert hundeavføring i gatene med hele 80 prosent.

Samtlige veterinærklinikker i Mislata er med i det nye prosjektet. Å registrere hundens DNA i kommunens register vil i første omgang være gratis (på kommunens regning). På den måten skal flest mulige hundeeiere lokkes med i ordningen. Registrert vil så bli brukt til å ansvarliggjøre eiere som ikke plukker opp ved å ta prøver av ekskrementene som ligger igjen på fortau og plener. Prøvene sendes så til et laboratorium der de analyseres og kontrolleres mot det nye registeret. Overtredelser bøtelegges med 200 euro.

En tilsvarende ordning ble innført i Xàtiva i 2015. I følge kommunen ble hundeavføring i gatene på kort tid redusert med hele 80 prosent.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter