Diplomatisk konflikt med Israel

Publisert

Spanias utenriksminister José Manuel Albares avviser på det sterkeste påstandene fra den israelske ambassaden i Madrid om at medlemmer av den spanske regjeringen uttrykker sympati for Hamas.

Den spanske regjeringen har på det sterkeste avvist påstandene fra den israelske ambassaden. I en uttalelse klargjorde den spanske utenriksministeren José Manuel Albares regjeringens holdning til terrorangrepene utført av Hamas: “En klar fordømmelse, med krav om umiddelbar og betingelsesløs løslatelse av gislene og anerkjennelse av Israels rett til å forsvare seg innenfor rammene av internasjonal og humanitær rett”, ble han sitert av Europa Press.

Sivilbefolkningen i Gaza må beskyttes

Albares understreket også viktigheten av å skille mellom den palestinske befolkningen og terrorgruppen Hamas. Den spanske regjeringen sier at sivilbefolkningen i Gaza må beskyttes og at grunnleggende forsyninger til befolkningen må opprettholdes. Den eneste langsiktige og bærekraftige løsningen for fred og stabilitet i regionen sies å være tostatsløsningen som støttes av FN.

Reaksjonen fra den spanske regjeringen kommer etter at den israelske ambassaden i Spania sterkt kritiserte “enkelte medlemmer” av den spanske regjeringen. Ambassaden krever også at Spanias fungerende statsminister Pedro Sánchez “utvetydig fordømmer” disse uttalelsene.

Israel mener det er “dypt urovekkende” at mens landet sørger over at over 1400 mennesker er drept og over 150 sivile er kidnappet av Hamas, har “enkelte elementer i den spanske regjeringen valgt å ta ‘terroristenes’ parti”.

Israel bryter folkeretten systematisk og gjentatte ganger

Representanter for koalisjonspartiet Sumar har kritisert angrepene på sivilbefolkningen i Gaza, og sosialminister Ione Belarra deltok 15. oktober i en stor demonstrasjon i Madrid til støtte for den palestinske befolkningen, med krav om at israelske ledere stilles for retten for folkemord.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter