Dette kan bli de nye restriksjonene i Spania

Publisert

I lys av økende Covid-smitte i deler av Europa vurderer det spanske helsedepartementet og regionale myndigheter å utvide eksisterende restriksjoner og mulige nye. Spania har svært høy grad av vaksinerte, over snittet i EU. Man ser nå etter nye indikatorer for påse når Covid-19 smitte øker.

Spania har nå en smitterate på 117 nye tilfeller pr. 100.000 innbyggere siste 14. dager.

Det er trykket på helsevesenet som vil bestemmer når og hvor de nye restriksjonene vil bli satt ut i live i Spania. Man har allerede sett flere lokalsykehus hvor man har måtte stoppe innleggelsen av ordinære pasienter grunnet mange Covid-syke. Disse nye smitte-tilfellene er i hovedsak folk som ikke har vaksinert seg.

– Folk oppfordres til å jobbe hjemmefra.

– Barene skal stenge klokken 23.00

– Nattklubber skal stenge klokken 01.00

– Røykeforbudet på terrasser skal opprettholdes.

– Påbudet om bruk av ansiktsmaske i mange sammenhenter opprettholdes.

Tiltakene har vært drøftet på i rådet hvor representanter for regionene fast møter representanter for det nasjonale helse-departementet. I rådet diskuterer man situasjonen, tiltak samt opp og ned-trapping av restriksjoner.

Rådet legger opp til tre «alarm nivåer» med tilhørende restriksjoner og redusert antall personer som kan oppholde seg i en restaurant, bar og andre arrangementer.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter