Ventet unormalt høye temperaturer i Spania denne november

Publisert

Spania forventes å få en varmere november enn vanlig, spesielt langs Middelhavskysten. Foreløpige værprognoser tyder også på mer nedbør, i hvert fall i første halvdel av måneden.

Oktober har vært preget av store værkontraster i Spania. Den første delen av måneden var preget av nesten sommerlige temperaturer, før et plutselig skifte i værmønsteret førte til kjøligere og mer ustabilt vær. I lys av disse endringene har Meteored-ekspert Samuel Biener analysert de siste prognosene for november.

Hvis man ser på de siste tiårene, er novembertemperaturen i gjennomsnitt mellom fem og sju grader lavere enn i oktober. Denne nedgangen er imidlertid mindre uttalt i kystområder og på øyer.

Når det gjelder nedbør, har november tradisjonelt vært en av de mest nedbørsrike månedene, særlig i den nordvestlige delen av landet og i kystområdene. I år forventes det mer nedbør enn gjennomsnittet i de vestlige og nordvestlige delene av Spania, særlig i Galicia og langs den kantabriske kysten.

Det mest sannsynlige scenariet for andre halvdel av måneden er at temperaturene vil normalisere seg i det meste av landet, men fortsatt ligge over gjennomsnittet i Middelhavsområdet. Nedbøren vil sannsynligvis også avta i intensitet og omfang i siste halvdel av måneden.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter