Det beste klimaet i verden

Publisert

Ikke for langt syd og ikke for langt nord. Og plassert midt mellom to verdenshav. Det er oppskriften på det gode klimaet i Spania. Både den spanske Middelhavskysten og Kanariøyene regnes som steder med behagelige temperaturer hele året, hverken for varmt eller for kaldt. I en ny kåring fra værportalen Eltiempo.es havner Las Palmas og Barcelona blant de fem byene i verden med best klima. Øverst på listen troner imidlertid Viña del Mar i Chile.

På listen til den Internett-baserte værmeldingsportalen Eltiempo.es er Barcelona byen med det femte beste klimaet i verden etter Sassari på Sardinia, Casablanca i Marokko, Las Palmas på Gran Canaria og Viña del Mar i Chile.

Av de to spanske byene har Barcelona en gjennomsnittstemperatur for hele året på 20,3 varmegrader. Den kaldeste måneden er januar med gjennomsnittlig 9,2 grader. I august derimot, årets normalt varmeste måned i den katalanske hovedstaden, viser gradestokken i gjennomsnitt 28,5 grader.

Las Palmas får til sammenlikning noe bedre «karakter» med en årlig gjennomsnittstemperatur på 21,1 grader. Her er august og september normalt de varmeste månedene, men med en gjennomsnittstemperatur som ikke overstiger 27 grader.

Med en årlig gjennomsnittstemperatur på 18,2 varmegrader og lite variasjon gjennom alle årets måneder er imidlertid Viña del Mar den klare vinneren. Andre byer i Spania som av Eltiempo regnes for å ha et behagelig klima er Vigo i Galicia, Palma på Mallorca, Málaga og Huelva helt syd i Spania.

 

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter