Denne siste varmebølgen blir mer intens

Publisert

På Costa Blanca vil temperaturene krype langt over 40 grader mandag. I Vega Baja og i Orihuela sier værmeldingen fra AEMET at man vil se mellom 43 og 44 varmegrader.

Denne sommeren har vært preget av konstantvarme. Tropenettene kom unormalt tidlig dette året. Og man har sett nye rekord-temperaturer flere ganger. Denne mandagen kan bli sommerens varmeste.

I Spania og Portugal har 1700 personer omkommet under sommerens varmebølger til nå. Et utall skogbranner herjer i begge land. Bare i Spania er til nå 200.000 hektar brent ned eller skadet.

Spania er svært sårbar med tanke på global oppvarming. Man ser tørke, ekstreme temperaturer og flere skogbranner sommeren. Flom og kraftige vinterstormer øker i antall og intensitet vår, vinter og høst.

Turister og eiere av ferieboliger merker økt strand-erosjon og vannrasjonering. Mange har fått sine ferieboliger truet av skogbranner.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter