Lot 120.000 samle seg under Corona-utbruddet

0
297

Etterforsker om demonstrasjonen 8. mars var «kriminell»

I Madrid har en dommer startet etterforskning av demostrasjonen det ble gitt tillatelser for 8. mars. 120.000 samlet seg tett i tett lenge etter at Corona-viruset var kommet til Spania.

Nesten en uke tidligere, 2. mars, hadde Det europeiske smittevernbyrået (ECDC) frarådet unødvendige samlinger av store folkemengder.

8. mars er den internasjonale kvinnedagen. I Spania er det er det primært grupper på venstresiden som bruker dagen for å gjøre for politiske markeringer.

Blant dem som var til stede i demonstrasjonene og fikk Corona-viruset, var statsminsterens kone Begoña Gómez, statsminsterens svigermor Magdalena Pérez-Castejón. De marsjerte sammen med Carmen Calvo (Spanias visestatsminister) og Carolina Darias (Minister for offentlige funksjoner og territoriet). Begge fra det spanske arbeiderpartiet PSOE. Fra venste-radikale PODEMOS deltok Irene Montero, hun er minister for likestilling og ble også smittet av Corona-viruset.

I Februar lot spanske myndigheter flere tusen fotballfans reise tilbake fra Italia, hvor de hadde stått sammen med over 40.000 italianske fotballfans. Mange av dem med Corona-smitte.

Mange har krevd statsministerens avgang på grunn av hvordan hans parti PSOE har håndtert Corona-viruset i Spania.