Covid-status 5. september: Fire ganger så mange smittede i Madrid

Publisert

Sammenliknet med Costa Blanca har Madrid nesten fire ganger så mange Corona-smittede. Folkehelseinstituttet velger fortsatt å klassifisere hele Spania som en enhet mens nabolandene Sverige og Danmark kan deles opp i smitte-regioner.

Igjen er det Madrid-regionen som driver som har flest nye smittede også i forhold til størrelsen på befolkningen. Trender man har sett under hele pandemien fortsetter. Regionene langs kysten som Alicante og Malaga er blant de med minst smitte i hele Spania. Kanariøyene har sett økende smitte siste perioden.

Nye smittede pr 100.000 innbyggere siste 14. døgn:

Valencia regionen (Alicante, Valencia og Castellon) – 132

Andalucia – 119

Madrid – 473,3

Baskerland – 364

La Rioja – 371

Navarra – 305

Kanariøyene – 184

Katalonia – 176

Balearene – 205

Disse grafene, fra de spanske helse-departementet, viser nye smittede i perioden Mai til utgangen av august. Både Andalucia og Valencia-regionen viser klart synkende antall nye smittede etter den andre smitte-toppen man så her mot slutten av sommer-ferien.
Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Flere relaterte nyheter

Nyttig å vite: