Covid-smittet landet på Alicante-flyplass, ble bøtlagt

Publisert

Helsemyndighetene tester de som lander på flyplasser i Spania uten gyldig Covid-19 test når de kommer fra «røde områder». På Alicante flyplass har man testet totalt 858 personer siden 23. november, da man innførte test-kravet.

Blant de testede har fire hatt bekreftet smitte av Corona-viruset. De har alle blitt bøtlagt med minst 3000 Euro hver. Dette regles som «lite alvorlige» tilfeller da man har myndighet til å bøtlegge med opptil 600.000 Euro i de mer ekstreme tilfellene om folk har opptrått grovt uaktsomt.

Spanske myndigheter kan ikke nekte innreise til noen som kommer fra et annet land i Schengen-området. Men dersom vedkommende tester positivt for Corona-viruset blir de sendt på sykehus. Derifra havner de normalt på hotell-karantene hvor de må betale sine egne kostnader.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter