Covid oppdatering: Forlenger ikke karantenen i Madrid – synkende smitte

Publisert

Spanias helseminister har «lovet» Madrid-regionen at regjeringen ikke vil forlenge deklareringen om «alarm-situasjon» utover de 14 dagene man opprinnelig satte regionen i karantene.

Visepresidenten for Madrid-regionen, Ignacio Aguado, innrømmer at smittesituasjonen var «kjempestor». Samtidig peker han på at antall smittede igjen synker. Man er nå under 500 smittede pr 100.000 innbyggere i snitt for Madrid-regionen. Navarra i Nord-Øst har igjen Spanias høyeste smittetall med 774 positive pr 100.000. Valencia-regionen ligger fortsatt på bunn sammen med Kanariøyene.

Madrid-regionen er styrt av partier på høyresiden mens Spania nasjonalt er styres av en koalisjon ledet av det spanske arbeiderpartiet PSOE. Gnisninger mellom disse tro grupperingene har skapt store problemer for landets kamp mot Corona-viruset i Madrid-regionen, noe som igjen ytterligere har skadet landets omdømme i Europa.

Testet positiv for Corona-viruset pr 100.000 siste 14. dager:

Madrid 463,14

Andalucia 198,94

Valencia regionen 101,96

Kanariøyene 82,75

Navarra 774,06

Murcia 325,66

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter