Costa Blanca mest attraktiv for boligkjøpere

Publisert

Ferske tall fra spanske myndigheter viser at Alicante provinsen fremdeles er et populært sted blant utlendinger. I løpet av årets ni første måneder ble det solgt 2.501 boliger til utenlandske kjøpere her, mer enn noe annet sted i Spania.  

Avstanden ned til de neste provinsene på listen er stor, med Malaga (1.111) som nummer to, etterfulgt av Barcelona (692), Balearene (605) og Girona (586).

Salget av fast eiendom til utlendinger i Spania øker for femtende måned på råd. I årets tre første kvartal er det notert til sammen 8.803 transaksjoner, en økning på 18 % sammenliknet med i fjor.

Det totale salget av boliger, uavhengig av kjøpers nasjonalitet, fortsetter imidlertid å falle. Fra januar til september ble det solgt 229.351 eiendommer, som er ca. 5 % færre enn for samme periode i fjor.

Salgstallene har gått nedover i 8 av 17 regioner. Stedene der nedgangen i markedet har vært størst er Navarra (-51,7 %), Baskerland (-33,8 %), Extremadura (-22,2 %) og Castilla og León (-12,6 %).

Samtidig har salget økt i La Rioja (56 %), Catalonia (8,7 %), Valencia (8 %), Asturias (7 %), Castilla-La Mancha (6,3 %), Cantabria (5,7 %), Andalucia (4,8 %), Murcia (3,7 %) og Aragon (1,9 %).

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter