Coca-Cola legges ned etter 50 års drift

Publisert

Coca-Colas tapperi i Alicante skal legges ned etter 50 års drift. I tillegg skal anleggene i Colloto i Asturias, Fuenlabrada utenfor Madrid og Palma på Mallorca legges ned. Stengingen begrunnes med behov for økt effektivitet og lønnsomhet og vil gå utover 1.250 ansatte (150 i Alicante). Fagorganisasjonene stiller seg uforstående til nedleggelsene fordi alle de fire produksjonsanleggene angivelig går med overskudd. Tillitsvalgte i Alicante ber regionsregjeringen i Valencia om å komme på banen og redde bedriften.

Produksjon og distribusjon av Coca-Cola i Spania, Andorra og Portugal har siden februar i fjor gjennomgått en omstrukturering der landenes til sammen åtte tapperier nå er samlet under selskapet Iberian Partners. I følge selskapet består produksjonen av 24 forskjellige merker, 69 forskjellige Coca-Cola-produkter og et totalsalg på mer enn 3,3 milliarder liter drikke i året. Det som nå skjer må forstås som andre runde i omleggingsprosessen, en operasjon som ansatte har fryktet men som de ikke er blitt informert om før nå. Av de 1.250 som berøres av nedleggelsene skal etter planen 500 omplasseres, mens 750 skal sies opp eller førtidspensjoneres. Iberian Partners har per dags dato rundt 4.200 ansatte.

For Alicante vil 150 jobber bli direkte berørt og 150 indirekte. Produksjonen i Alicante går helt tilbake til midten av 1960-tallet. Fabrikken la for få år siden over til å spesialisere seg på glassflaskeproduksjon, en omlegging som skal ha vært vellykket og i følge kilder til avisen Información har gjort anlegget til det nest mest lønnsomme i selskapet. Det kommer derfor som en overraskelse på de ansatte at bedriften nå skal legges ned. Dersom prosessen ikke lar seg stoppe vil anlegget stenge om få måneder.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter