Catalonias regjering i fengsel

Publisert

Åtte ministre fra Catalonias avsatte regjering ble torsdag 2. november varetektsfengslet i Madrid. Samtidig ble det utferdiget arrestordre på regionens president Carles Puigdemont som befinner seg i Belgia. Også fire andre regjeringsmedlemmer som ikke møtte i retten ble beordret arrestert. Den tidligere politiske ledelsen i Catalonia etter folkeavstemningen 1. oktober og den påfølgende erklæringen av uavhengighet anklaget for opprør, oppvigleri og misbruk av offentlige midler med en strafferamme på opptil 25 års fengsel.

Fengslingen av de katalanske politikerne har skapt økt spenning i en allerede betent situasjon i Spania. Partileder Pablo Iglesias i det nye sosialistpartiet Podemos, Spanias tredje største parti, uttalte samme kveld at han følte skam over at “opposisjonelle” ble fengslet i landet hans. Han betegnet videre de arresterte som “politiske fanger” som burde løslates.

Catalonias autonomi er foreløpig suspendert av sentralregjeringen i Madrid gjennom et dekret støttet av Senatet i nasjonalforsamlingen. Regionsregjeringen er avsatt og nyvalg skal etter planen holdes den 21. desember.

Les også:

Catalonias president i “eksil” i Belgia

Lederne for uavhengighetsbevegelsen i Catalonia fengslet

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter