Catalonia: Valglokaler sperret av politiet

Publisert

Nasjonalt politi aksjonerte søndag 1. oktober for å forhindre folkeavstemningen om uavhengighet i Catalonia. Valglokaler ble avsperret, valgurner konfiskert og folk som motsatte seg politiets ordre ble båret bort. Spanske myndigheters inngripen undergraver avstemningen og gyldigheten av valget. Catalonias regionspresident Carles Puigdemont betegnet politiets inngripen som en «skam» for demokratiet og fordømmer maktbruken. Totalt 761 personer skal ha blitt skadet i løpet av valgdagen.

Politiets aksjoner under folkeavstemningen i Catalonia 1. oktober undergraver gyldigheten av valget. Regionspresidenten i Catalonia, Carles Puigdemont, betegnet valgdagen inngripen fra spanske myndigheter som en «skam» for demokratiet og fordømmet politiets maktbruk. Under valgdagen kom det meldinger om at politiet skjøt med gummikuler mot demonstranter. Både ved valglokaler og i sentrum av Barcelona skal folk ha kommet til skade. Da valglokalene stengte var antallet skadde i følge katalanske myndigheter kommet opp i 761 personer. 

Katalansk politi (Mossos) hadde på forhånd fått beskjed fra regionsdomstolen om å sperre av valglokalene klokken 06:00 valgdagen. Dette ble ikke gjort, noe som førte til at nasjonalt politi Guardia Civil ble kalt inn på banen for å stoppe valget.

Mange katalanere har på tross av aksjonene kunnet avgi stemme. I følge regionsmyndighetene var 73 prosent av valglokalene åpne på valgdagen. Meningsmålinger foran valget viste at nei til uavhengighet stod sterkere enn ja-siden.  

Les også: FN-eksperter advarer mot eskalering av konflikten i Catalonia

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter