Camps i konflikt med partiledelsen

Publisert

Til tross for at bevisene mot Francisco Camps stadig blir flere, insisterer PP leder Mariano Rajoy på å fortsette å forsvare ham. Det er likevel tydelig at avstanden mellom de to blir stadig større.

Til tross for at bevisene mot Francisco Camps stadig blir flere, insisterer PP leder Mariano Rajoy på å fortsette å forsvare ham. Det er likevel tydelig at avstanden mellom de to blir stadig større.

I kretsen rundt Rajoy blir imidlertid kritikken mot Camps stadig sterkere og mange i PP ledelsen betrakter den valencianske presidenten som et politisk kadaver. Det gjelder kanskje særlig den nasjonale generalsekretæren María Dolores de Cospedal, som Camps ligger i åpen konflikt med.

Konflikten mellom de to oppsto i forbindelse med avskjedigelsen av Ricardo Costa. Camps ventet i det lengste med å fjerne Costa, og til slutt måtte Cospedal gripe inn og forlange at han ble avskjediget.

Francisco Camps benytter fortsatt enhver anledning til å forsvare Costa, som i kraft av sin stilling som generalsekretær var partiets nest mektigste i Valenciaregionen etter presidenten selv. Under en pressekonferanse i begynnelsen av november sa Camps at avskjedigelsen av Costa var et påfunn fra den sentrale partiledelsen i Madrid.  

Rajoy får kritikk

PP er inne i en dyp intern krise, partileder Mariano Rajoy må stadig tåle sterkere kritikk fra sine partikolleger. Juan Costa, storebror av den avsatte Ricardo Costa, har i det siste gått til harde angrep på Rajoys lederskap.

Den eldre Costa, var motkandidat til Rajoy under partiledervalget ved den forrige partikongressen, gikk i slutten oktober ut og stilte spørsmålstegn ved hvorvidt PP under Mariano Rajoy vil være i stand til å styre Spania.     

Costa utvist fra PP

Den 29. oktober ble tidligere generalsekretær for PP i Valencia, Ricardo Costa, utvist fra Partido Popular med umiddelbar virkning. Det skjedde etter at han i et intervju presenterte seg som generalsekretær for PPCV, til tross for at han angivelig skulle ha blitt fjernet fra stillingen et par uker i forveien.

PPs sentrale ledelse måtte lenge legge press på president Francisco Camps for å få fjernet Costa fra sitt embete. Partileder Mariano Rajoy skal ha sett rødt da Costa fortsatte å stå frem i media som om han skulle ha vært partiets generalsekretær, og forlangte umiddelbar utvisning.

Omrokkeringer

Som følge av ”Gürtel”-skandalen har Francisco Camps vært nødt til å gjennomføre strukturelle endringer i PPCV. Disse ble gjort kjent på et møte den 2. november. Blant annet er Antonio Clemente er utnevnt til ny generalsekretær etter Ricardo Costa.

 

Norsk Helsebedrift søker helsesekretærer på hel-, og deltid!

Jobb fra hjemmekontor i Spania! Bor du i Alicante området, gjerne Torrevieja og ønsker å jobbe fra Spania fra hjemmekontor mot norske pasienter via nett på telefon og data, er...

Selge spaniaboligen din UTEN å reise til Spania?

Hele pakken hos LNDINBOLIG En del av våre kunder som vil selge boligen sin hverken kan eller ønsker å reise til Spania for å avvikle eierforholdet.Det kan være, tidsklemme, arveoppgjør,...

Relevante nyheter