CAM-ledere avkrevd 1,6 milliarder

Publisert

Åtte personer fra sparebanken CAM er avkrevd et foreløpig erstatningsbeløp på nær 1,6 milliarder euro. Erstatningskravet er satt frem i forbindelse med irregulærere forhold hos den gamle ledelsen. Den kjente Alicante-banken måtte reddes av staten i 2011 med 2,8 milliarder euro. De tiltalte i saken skal kort tid før ha kommet med falske opplysninger om likviditet. I mars 2011 ble det opplyst at banken var god for 38,9 millioner euro. Tre måneder senere var det klart at de hadde et underskudd på 1,1 milliarder.

Caja de Ahorros del Mediterráneo (CAM) ble kjøpt opp av Banco Sabadell i desember 2011 for symbolske én euro. De tiltalte fra bankens gamle ledelse beskyldes for å ha sløst bort milliarder på eiendomsspekulasjon og løyet om bankens likviditet. De åtte tiltalte har fått 24 timer på seg til å betale erstatningsbeløpet, satt til 1.592.000.000 euro.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter