Bygg i La Nucía skaper blest

Publisert

Det nye administrasjonsbygget til urbanisasjonen Bello Horizonte i La Nucía er nomindert på en liste over «verdens beste bygg» i 2014. Det er det anerkjente digitale arkitekturtidsskriftet Knstrct New York som står bak kåringen. Bygget er valgt ut for sin originale utforming der det blant annet er tatt hensyn til lokalmiljøet og naturen rundt. I alt 18 bygg i verden er med på listen som det nå skal stemmes over for å kåre en vinner. Publikum inviteres til å delta i avstemningen på tidsskriftets nettside. La Nucía er fra tidligere kjent for å ha flere særegne og arkitektonisk interessante bygg.

Extensión Administrativa de Bello Horizonte i La Nucía nord på Costa Blanca er tegnet av arkitekten José Luis Campos fra arkitektfirmaet Crytalzoo. Bygningen ble åpnet i oktober 2013 med støtte fra regionsadministrasjonen i Valencia (Generalitat Valenciana). Bygget er på ett plan og er tilpasset landskapet rundt med blant annet vern av bestående vegetasjon. Innvendig finnes det et besøkssenter, et bibliotek og et datarom med gratis Internett. Før bygget havnet på Knstrct New Yorks kortliste skal det ha figurert i en rekke internasjonale arkitektur- og designmagasiner.

La Nucía er fra tidligere kjent for å ha særegne design på mange av byens nyere bygg, noe som i følge kommunens egen hjemmeside har gjort stedet attraktivt ikke bare for arkitektstudenter med også profesjonelle arkitekter. Blant de andre byggene som regnes som interessante nevnes Seu Universitaria og Plaça de la Seu, CEM Captivador, Auditori, Ludoteca, Centro Tercera Edad “La Casilla” og Centro de Día og Centro Social El Tossal.

Foto: Extensión Administrativa de Bello Horizonte i La Nucía (Ayuntamiento de La Nucía 2015).

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter