By med jødisk navn vandalisert

Publisert

Den mye omtalte byen Castrillo Mota de Judíos i Castilla y León er blitt offer for hærverk fra høyreekstreme. Stedet er blitt kjent for omverdenen på grunn av sitt tidligere navn Matajudíos som betyr Drepjøder. Etter at innbyggerne i 2014 ble enige om å endre navnet til Mota de Judíos, Jødehøyden, har den lille kommunen blitt utsatt for gjentatte angrep der blant annet skilt og bygninger er blitt tilgriset med hakekors og nynazistiske symboler. Hærverket skal være en protest mot navnebyttet og at byen er blitt vennskapsby med den israelske byen Kfar Vradim.

Den siste runden med vandalisme i Mota de Judios skjedde 2. mai, skriver avisen El Mundo. Hendelsen skal være anmeldt av byens ordfører Lorenzo Rodríguez. Ordføreren bekrefter overfor media at hærverkene har pågått helt siden byens innbyggere ble enige om å endre bynavnet.

Les også: Sier farvel til “jødefiendtlig” navn

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter