Bush glemte Aznar

Publisert

Kort tid før han skal forlate det hvite hus, har president Georg W. Bush besluttet å dele ut en av USAs fremste utmerkelser til et knippe av sine internasjonale støttespillere. Men det ser ut til at han har glemt en av sine aller mest trofaste våpendragere, Spanias tidligere statsminister Jose Maria Aznar.

Bush har valgt å tildele ”Presidentens Frihetsmedalje” til Storbritannias tidligere statsminister Tony Blair, Australias tidligere statsminister John Howard og Colombias president Alvaro Uribe. I en uttalelse fra det hvite hus heter det seg at disse statslederne blir hedret for sine anstrengelser for å bedre livsvilkårene til verdens befolkning, og for å ha promotert demokrati, menneskerettighetene og fred.

Aznar har tidligere blitt tildelt den amerikanske Kongressens Gullmedalje for sin samarbeidsvilje med Bushadministrasjonen i kampen mot den internasjonale terrorismen. En ære han deler med blant annet tidligere CIA sjef George Tenet og Paul Bremer, som var sjef for den første provisoriske koalisjonsregjeringen i Irak.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter