Brukte 100 millioner på racerbane

Publisert

Partido Popular i Comunidad Valenciana brukte nær 100 millioner euro på å bygge Formel 1-anlegget i Valencia. Det går frem av en revisjon foretatt av dagens regionsledelse til PSOE og Compromís, offentliggjort rett før det spanske parlamentsvalget søndag 20. desember. Regionsadministrasjonen skylder fremdeles 60 prosent av pengene. I tillegg skal tidligere regionspresident Francisco Camps (PP) og hans regjeringen ha holdt regninger skjult for flere hundretusen euro, utgifter som går tilbake til årene 2009, 2010 og 2011.

Valencia by arrangerte til sammen fem Formel 1-løp fra 2008 til 2012 (Europas Grand Prix). Den gamle PP-regjeringen i Valencia-regionen skal i sin tid ha lovet at stevnet ville være et selvfinansiert prosjekt som ikke innebar utgifter for det offentlige. I dag fremgår det at byggingen av anlegg, installasjoner og infrastruktur kostet regionene hele 98,1 millioner euro (ca. 930.000 millioner kroner).

Det siste Formel-1-løpet ble arrangert i 2012. PP forsøkte å forlenge kontrakten, først i 2013 og så i 2014, men måtte til slutt gi opp da arrangøren ikke ville gå med på en prisreduksjon. Comunidad Valenciana står i dag i gjeld til firmaer og leverandører på til sammen 60 prosent av totalbeløpet. En nedbetalingsplan er vedtatt og innebærer at det skal betales 7,5 millioner euro i året fra 2016 og helt frem til 2023.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...





Nyttig å vite:

Relevante nyheter