Brøytebiler på Costa Blanca?

Publisert

Snø, is og brøytebiler er kanskje ikke det første man forbinder med solfylte Costa Blanca. Men selv om klimaet er mildt langs Middelhavskysten kan det midtvinters fort komme ned i flere minusgrader inn i landet. Det skaper vanskelige kjøreforhold mellom byene mange steder med behov for ekstra beredskap. Provinsen Alicante er derfor denne vinteren utstyrt med 17 brøytebiler som skal holde snø og is unna samt fire mannskaper til salting av veiene.

Når vinteren kommer til Costa Blanca vil av erfaring de mest utsatte strekningene være motorvei A-31 ved Sax og Villena og A-7 mellom kommunene Ibi, Alcoy, Cocentaina og Albaida. I tillegg til Alicante vil det bli brøytet og saltet i regionens to andre provinser Valencia og Castellón.

For hele Comunidad Valenciana vil et personal på 850 personer, 54 brøytebiler og 17 mannskaper for avising være dedikert til vedlikehold av veiene. Det spanske departementet for samferdsel har til sammen bevilget 6,5 millioner euro til formålet. Brøytemannskapene er beregnet å være i beredskap frem til april, melder det spanske nyhetsbyrået Europa Press.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter