Britisk atomubåt kolliderte ved Gibraltar

Publisert

Den britiske atomubåten HMS Ambush kolliderte onsdag 20. juli med et lasteskip utenfor Gibraltar. Storbritannias forsvarsminister Michael Fallon har bedt sin spanske kollega Pedro Morenés om unnskyldning for ulykken. Reaktoren på båten skal ikke ha blitt ødelagt i sammenstøtet. Kollisjonen oppleves likevel som svært alvorlig i Spania. Spanske myndigheter har bedt Storbritanna om en forklaring i saken.

Spania har også tidligere reagert på at britene bruker Gibraltar som base for atomdrevne ubåter. På begynnelsen av 2000-tallet skal atomubåten HMS Tireless har ligget i havn for reparasjoner etter å ha fått en sprekk i kjøleanlegget på reaktoren, skriver avisen El País. HMS Ambus som kolliderte onsdag 20. juli er en atomubåt på 7.400 tonn, utstyrt med krysserraketter av typen Tomahawk.

 

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...






Nyttig å vite:

Relevante nyheter