Bøtelagt for å trosse badeforbud

Publisert

Politiet har gitt en mann 1.000 euro i bot for å trosse rødt flagg og badeforbud ved Playa de la Cala i Benidorm. I følge avisen Información er det første gang boten gis denne sesongen. Mannen skal ikke ha villet høre på badevakten som forsøkte å stoppe ham, noe som førte til at Benidorms eget strandpoliti ble tilkalt. En liknende situasjon oppstod nylig i Alicante, men der har kommunen foreløpig ikke innført bøter. Hendelsen ved La Cala-stranden skal ha skjedd på et sted der man vet det er farlig å bade ved høy sjø. En dødsulykke tidligere i år skal ha skjerpet kontrollen.

Bøter for å trosse det røde flagget ved strendene i Benidorm varierer fra 750 til 1.500 euro. En representant for kommunen sier til avisen Información at man slår ned på slike lovbrudd på grunn av faren forbundet med å svømme når rødt flagg er oppe. Det gjelder de som legger på svøm, men det gjelder også for badevaktene som selv risikerer livet i en eventuell redningsaksjon.

Mannen som ble bøtelagt søndag 17. august skal ha fått boten fordi han ikke bare la seg ut med badevakten men også med politiet, skriver avisen.

Les også: Ignorerer rødt flagg og badeforbud

 

 

 

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter