Bøndene sparer millioner på regnet

Publisert

Bøndene i Alicante kan ha spart opp mot 25 millioner euro i vannutgifter de siste dagene. Det skriver avisen Información. Mangel på nedbør har i år vært et stort problem for jordbruket. De rundt femti literne per kvadratmeter som falt mellom fredag 4. og mandag 7. september har imidlertid hjulpet godt. At regnet har kommet jevnt uten stormvær eller hagl gjør at få avlinger er gått tapt. Man regner også med at flere skogområder som ellers ville ha dødd i tørken nå har overlevd. Ikke siden april 2013 har man opplevd like mye nedbør i provinsen.

Regnet som har kommet de siste dagene har også gjort mye skade. På Costa Blanca har steder som Torrevieja og Orihuela Costa fått merke vannmassene. Det samme gjelder områdene i og rundt Benidorm. Verst har det imidlertid vært lenger sydover i provinsene Almería, Granada og Málaga der tre personer skal være omkommet etter å ha blitt tatt av vannmassene og to er savnet.

Les også: Regn og oversvømmelser i flere byer

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter