Blokkering av toglinjene har kostet 7.3 millioner Euro

Publisert

Blokkering av offentlig transport har vært den mest brukte metoden for aksjoner utført av katalanske nasjonalister selv om demonstrantene i Barcelona sentrum har vært mer synlige.

Aksjonistene legger hindre ut på toglinjene og setter seg ofte på selve togsporet for å stoppe trafikken i alle retninger. Man har måtte fjerne trestokker, kjøleskap og store dekk fra toglinjene. Spesielt rundt Girona har det vært mye av denne typen vandalisme.

Spesielt pendlere har lidd mye på grunn av aksjonene. Det statseide selskapet som driver tognettet i Spania sier de har lidd ett tap på 7.3 millioner Euro frem til slutten av oktober.

I tillegg til å blokkere toglinjene blokkerer nasjonalister regelmessig motorveiene som går gjennom Katalonia. Motorveien A7 som går fra Frankrike og ned kysten av Spania passerer Katalonia. Denne motorveien er blant de som ofte er blokkert flere steder.

Spansk politi har valgt å i liten grad slå ned på aksjonene.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...





Nyttig å vite:

Relevante nyheter