Blir katastrofe-erklært etter uværet

Publisert

Flere byer i Comunidad Valenciana vil etter uværet og flommen i november og desember i fjor bli erklært katastroferammet av den spanske regjeringen. Tirsdag 24. januar var utviklingsminister Iñigo de la Serna på befaring i de hardest rammede byene og lovet økonomisk hjelp til lokalbefolkningen. Også enkelte byer som ble rammet av uvær og kulde i januar vil bli inkludert.——————————————————————————————————————————————————————————————-

Den økonomiske hjelpen til kommunene i Valencia-regionen og resten av landet skal konkretiseres og vedtas ved dekret under førstkommende statsrådsmøte, skriver avisen El País.

Les om uværet i desember: Fem personer omkommet i flommen

Comunidad Valenciana har så langt i vinter vært en av de hardest rammede regionene i Spania av uvær og flom. De siste problemene oppstod under kuldeperioden i januar i år.

Natt til fredag 20. januar måtte blant annet motorvei A-3 til Valencia stegnes. Rundt 1.600 biler ble stående værfast før brøytebiler fikk åpnet veien og rundt 500 mennesker måtte tilbringen natten i bilen.

Også naboregionen Castilla-La Mancha ble rammet av det samme snøfallet. Hele 7.000 av regionens husstander var uten strøm og flere veier måtte stenges.

For hele Spania skal til sammen 30.000 strømkunder ha mistet strømmen under uværet og snøfallet i januar. I følge myndighetene skal over 20 høyspentmaster ha falt over ende, samt over 200 ordinære strømstolper, trær og andre gjenstander.

Les også: Regjeringen får kritikk etter snøkaos

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter