Biskoper anmeldt for hat mot homofile

Publisert

To spanske biskoper er anmeldt for oppfordring til hat mot lesbiske, homofile, bifile og transpersoner (LGBT). De to skal ha kritisert en ny lov i Madrid som åpner for undervisning om forskjellige seksuelle legninger i skolen. De to religiøse lederne mener loven bygger på et «inadekvat» idegrunnlag og er motstridende til «naturlig moral». Det er organisasjonen mot homofobi Observatorio Español contra la LGBTfobia som står bak anmeldelsen.

Den ene av de to anmeldte biskopene, Juan Antonio Reig Plá fra bispedømmet Alcalá de Henares, er kjent for sine angrep på homofile. I en tv-sendt gudstjeneste i 2012 sammenliknet han homofile med «sykdom» og «helvete». Det er heller ikke første gang han blander seg inn i politiske spørsmål. Da regjeringspartiet Partido Popular i 2014 besluttet å skrinlegge forslaget til strengere abortlov mente han partiet hadde opptrådt «illojalt» og var «infisert» av lobbyvirksomheten til LGBT.

Les også: PP er «infisert» av homofile

Den andre av de anmeldte er Joaquín María López de Andújar, biskop i Getafe. Begge bispedømmene ligger i regionen Madrid der den nye loven om LGBT er vedtatt av parlamentet.

Loven åpner for at skolebarn skal lære om andre seksuelle legninger enn den heterofile. Målet med undervisningen er å skape økt toleranse for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner i samfunnet og motarbeide hat og fobier mot seksuelle minoriteter.

De to biskopene ser imidlertid anderledes på det og omtaler loven som et angrep på den kristne tro og lære og ekteskapet mellom mann og kvinne. I en skriftlig uttalelse hevder de at loven er “inspirert av en inadekvat antropologi” og er “motstridende til naturlig moral”.

Den spanske organisasjonen mot homofobi, Observatorio Español contra la LGBTfobia, har anmeldt biskopene for innholdet i skrivet. De mener uttalelsene er egnet til å skape hat mot homofile og andre seksuelle minoriteter. Organisasjonen påpeker at loven har til hensikt å opplyse om LGBT, ikke endre skolebarns seksuelle legning.

Les også:

Ber paven fjerne omstridt biskop

Biskop holdt messe med Francoflagg

 

 

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter