Biskop etterforskes for homohets

Publisert

En domstol i Valencia har åpnet for at byens erkebiskop Antonio Cañizares skal etterforskes for hatefulle ytringer mot homofile og feminister. Under en tale ved et av byens katolske læresteder 16. mai i år uttalte biskopen at den kristne families interesser måtte forsvares mot homsenes «imperium» og «feministiske ideologier». Uttalelsen anses som spesielt kritikkverdig grunnet rollen biskopen har som kirkens øverste leder i Valencia. Biskopen har også flere ganger tidligere kommet med liknende uttalelser.

Den spanske organisasjonen for lesbiske, bifile, homofile og transpersoner Lambda mener erkebiskop Cañizares´ har overskredet grensen for ytringsfriheten. Organisasjonen mener uttalelsene må kunne anses som et brudd på den spanske straffelovsbestemmelsen om forbud mot hatefulle ytringer.

Det er tredje gang på ett år at biskopen havner i trøbbel for sine uttalelser. Tidligere i år gikk han hardt ut mot likestilling og den kjønnsnøytrale ekteskapsloven. I følge den 70 år gamle biskopen var alle spanske lover som viker fra det tradisjonelle synet på mann og kvinne uakseptable, basert på en «forrædersk» og «destruktiv» ideologi.

I oktober i fjor omtalte han i tillegg flyktningstrømmen til Europa som en «trojansk hest» som ville ødelegge det vestlige samfunnet innenfra. Uttalelsene ble senere anmeldt av nettverksorganisasjonen La Red Española de Inmigración som jobber med flyktninger i Spania.

Les også:

Likestilling er «Uakseptabelt, forrædersk og destruktivt»

Erkebiskop antyder at abort er verre enn misbruk av barn

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter