23.8 C
Alicante
30.4 C
Málaga
26.1 C
Las Palmas de Gran Canaria

Bier måtte fjernes fra badestranden

Når bier svermer kan de slå seg ned på de uvanligste steder. Det fikk badegjestene nylig oppleve ved stranden Carrerlamar i El Campello syd for Benidorm. Det lokale brannvesenet ble tilkalt og to brannmenn iført birøkterdrakt kom til for å fjerne svermen som hadde tatt tilhold i toppen av en parasoll.

Ved Playa de San Juan i Alicante opplevde man i begynnelsen av august en liknende situasjon som i Campello. Også da hadde biene slått seg ned i toppen av en parasoll. Bier som svermer er normalt ikke farlige, i det de er fullt beskjeftiget med å finne et nytt tilholdssted. Svermingen er en del av biens naturlige formeringsprosess.

Liknende situasjoner har også oppstått i Norge, med blant annet bisvermer midt i Oslo sentrum. Normalt blir biene hentet av en profesjonell birøkter som finner en bikube biene kan plasseres i.

I følge Norsk Birøkterlag er det når kolonien får en ny dronning at biene flytter på seg. Den gamle dronningen drar da av gårde med rundt halvparten av biene for å lete etter et nytt sted å etablere seg.

Før arbeidsbiene reiser fyller de seg med honning for å klare seg på reisen. Med honning i kroppen er det vanskeligere for biene å bøye seg for å stikke. Biene er i tillegg først og fremst fokusert på å finne seg et nytt hjem. Derfor regnes de som spesielt fredelige når de svermer. 

Relaterte saker

- Advertisement -