Bier måtte fjernes fra badestranden

Publisert

Når bier svermer kan de slå seg ned på de uvanligste steder. Det fikk badegjestene nylig oppleve ved stranden Carrerlamar i El Campello syd for Benidorm. Det lokale brannvesenet ble tilkalt og to brannmenn iført birøkterdrakt kom til for å fjerne svermen som hadde tatt tilhold i toppen av en parasoll.

Ved Playa de San Juan i Alicante opplevde man i begynnelsen av august en liknende situasjon som i Campello. Også da hadde biene slått seg ned i toppen av en parasoll. Bier som svermer er normalt ikke farlige, i det de er fullt beskjeftiget med å finne et nytt tilholdssted. Svermingen er en del av biens naturlige formeringsprosess.

Liknende situasjoner har også oppstått i Norge, med blant annet bisvermer midt i Oslo sentrum. Normalt blir biene hentet av en profesjonell birøkter som finner en bikube biene kan plasseres i.

I følge Norsk Birøkterlag er det når kolonien får en ny dronning at biene flytter på seg. Den gamle dronningen drar da av gårde med rundt halvparten av biene for å lete etter et nytt sted å etablere seg.

Før arbeidsbiene reiser fyller de seg med honning for å klare seg på reisen. Med honning i kroppen er det vanskeligere for biene å bøye seg for å stikke. Biene er i tillegg først og fremst fokusert på å finne seg et nytt hjem. Derfor regnes de som spesielt fredelige når de svermer. 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter