“Tyrefekter” endte opp bevisstløs og uten bukse

Publisert

En mann endte opp bevistløs og med buksa nede etter å ha deltatt i et “okseløp” av typen Bous al Carrer i Teulada i Alicante-provinsen. Man hadde tent fyr på oksens horn og slapp den løs i en innhegning da det gikk galt. Oksen dro ned både buksa og undertøyet på mannen i det han ble stanget av dyret. Like etter stanget oksen mannen nok en gang, kastet ham opp i luften hvor han fikk en komplett rotasjon før han gikk i bakken med slag mot hodet som konsekvens og det er da mannen mister bevistheten.

Mannen endte opp på sykehuset i Denia sin akuttavdeling.

Bous al Carrer

Undre Bous al Carrer fester man brennbart materiale på oksens horn mens den er bundet fast. Formålet er å gjøre oksen mer ilter så byens unge menn kan løpe rundt den og vise hvor modige de er for tilskuerne. Folk har ofte inntatt alkohol før de deltar i slike arragement.

Titusen døde okser, 22 døde menn

De arrangeres rundt 1900 festivaler med forskjellige typer okseløp og tyrefekting i Spania hvert år. Et sted mellom 8.700 og 12.000 okser dør som følge av dette. 2022 ble et rekordår for skader og dødsfall som følge av disse tradisjonene. 22 personer døde av skader de fikk under slike arrangementer i året som gikk, flesteparten av dem relativt unge menn.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter