Betalte millioner til «sine» firmaer

Publisert

Tidligere ordfører Rita Barberá og resten av Partido Populars gamle kommuneledelse i Valencia skal ha betalt ut over 32 millioner euro i oppdrag til firmaer som i dag er under etterforskning for ulovlig finansiering av partiet. I følge kilder til avisen El Mundo skal mesteparten av pengene ha gått til byggefirmaet Cleop og administrerende direktør Carles Turró som ble arrestert tidligere i år.

Så å si hele den tidligere kommuneledelsen til Partido Popular i Valencia er under etterforskning. Saken har fått navnet Operación Taula etter politiets aksjon i januar i år der et tyvetalls politikere fra PP ble anholdt og avhørt.

Korrupsjonsmistankene er så omfattene at partiets sentralledelse tidligere i år så seg nødt til å suspendere hele kommunegruppen.

I de nye avsløringene fremgår det at partiet har betalt 32,6 millioner euro til firmaer som i dag er under etterforskning for ulovlig finansiering av partiet. I følge kilder til avisen El Mundo skal mesteparten av pengene ha gått til byggefirmaet Cleop og administrerende direktør Carles Turró som ble arrestert tidligere i år.


Skader PPs valgkampanje

Avsløringene kommer på et svært uheldig tidspunkt for partiet. Tidligere Valencia-ordfører Rita Barberá har i alle år vært en frontfigur i valgkampanjene til Partido Popular i Valencia-regionen. Foran parlamentsvalget 26. juni uteblir hun trolig fra samtlige arrangementer.

I en uttalelse til media sier partiorganisasjonen at de ikke regner med at hun vil ha noe fremtredende rolle i valgkampen. Fraværet begrunnes med at Barberá for øyeblikket har «mange ting hun må se til».

Rita Barberá har siden januar i år vært under etterforskning i den nye korrupsjonssaken til partiet. Hun har også vært under etterforskning i flere andre korrupsjonssaker. I likhet med tidligere regionspresident i Valencia, Francisco Camps, er hun imidlertid foreløpig ikke blitt dømt.

Den 67 gamle politikeren som har vært Valencias ordfører de siste 25 årene, måtte etter valget i mai 2015 se seg slått av opposisjonen. Etter valgnederlaget ble hun av partiet sitt tiltrodd rollen som medlem av Senatet i Madrid, overhuset i den spanske nasjonalforsamlingen. Med det har hun også oppnådd immunitet fra straffeforfølgelse av andre domstoler enn høyesterett. Så lenge saken går for lavere instanser, kan hun med andre ord ikke få status som tiltalt.

Les også: PP i Valencia «oppløses»

 

 

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter