Ber Spania oppfylle flyktningkravet

Publisert

Av kvoten på 17.337 flyktninger som Spania har forpliktet seg til å ta imot, har kun 1.141 fått asyl. Det opplyser Amnesty International. Organisasjonen ber nå landets regjering oppfylle forpliktelsene fra avtalen som ble inngått med EU i 2015. Organisasjonen kommer også med kritikk av PP-regjeringens lov om borgersikkerhet, en lov de mener går på akkord med ytringsfriheten.

Amnesty International var onsdag 8. mars i møte med representanter fra regjeringen, der det ble presentert en underskriftskampanje til støtte for kravet om flere flyktninger med mer enn 237.000 underskrifter. Organisasjonens leder i Spania, Esteban Beltrán, uttalte etter møtet at løftet om å ta imot 17.337 flyktinger vil med dagens tempo ta nærmere 23 år å oppfylle: «I mellomtiden fortsetter folk å død under farlige reiser eller forblir i flere år strandet i usunne flyktningleirer».

Les også: Vil ha flere flyktninger til Spania

Organisasjonen kommer også med kritikk av regjeringspartiet Partido Populars lov om borgersikkerhet (Ley de Seguridad Ciudadana). Loven som trådte i kraft 1. juli 2015 regnes av mange som en ren ordenslov og er blitt kalt «kneblingsloven» av kritikere (Ley mordaza). Amnesty International har fra dag én vært imot loven fordi de mener den går på akkord med ytringsfriheten i Spania.

Les mer om PPs ordenslov: Kneble-loven brukt mot journalist 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter