Ber paven fjerne omstridt biskop

Publisert

Organisasjonen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner i Spania (COLEGAS) ber paven i Roma om å fjerne biskopen Juan Antonio Reig Pla. Den kontroversielle biskopen fra bispedømmet Alcalá de Henares i regionen Madrid har en rekke ganger kommet med nedsettende uttalelser om homofile og blant annet sammenliknet legningen med sykdom og helvete. I sin siste uttalelse sier biskopen at det er svært viktig å holde menn som foretrekker menn unna presteskapet dersom man skal unngå overgrep på mindreårige i Den katolske kirke. COLEGAS reagerer på sammenkoblingen mellom homofili og pedofili.

Juan Antonio Reig Pla sier i sin uttalelse at det er helt avgjørende at kirken ikke ansetter prester som er tiltrukket av det samme kjønn, spesielt når det handler om menn. Dette skal i følge biskopen være «svært viktig» for å unngå flere overgrepsskandaler av typen man har sett i Den katolske kirke opp gjennom årene. Lederen for Confederación Española de Lesbianas, Gays, Bisexuales y Transexuales (COLEGAS), Paco Martínez, setter spørsmålstegn ved hvor biskop får sine fakta fra og påpeker til at vitenskapelige studier viser at de fleste pedofile og seksuelle overgripere er heteroseksuelle.

«Vi oppfordrer Den katolske kirke i Spania til traumefritt å akseptere forskjellene og slutte å være besatt av seksuell moral som gjør så mye skade for troende spanjoler» sier Martínez. COLEGAS-lederen mener holdningen til Reig Pla bidrar til å gjøre vondt verre i den spanske kirke og oppfordrer pave Frans i Roma til å «pensjonere» den spanske biskopen.

Den svært kontroversielle biskopen har flere ganger skapt overskrifter i spanske aviser blant annet etter at han under en tv-sendt gudstjeneste for tre år siden sammenliknet homofile med det å være syk og komme til helvete. Han har også kritisert regjeringspartiet Partido Popular for å ha forlatt sine katolske røtter og blitt et liberalt parti «infisert» av de store fagforeningene og av den homofile lobbyen til organisasjonene for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner.

Les også:

PP er «infisert» av homofile

TV-sendt tale fra biskop skaper reaksjoner

Biskop holdt messe med Francoflagg


 

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter