Ber om hjelp mot immigrantstrøm

Publisert

Spanias statsminister Mariano Rajoy (PP) «forventer» en klar politikk fra EU for å takle den pågående immigrantstrømmen fra Afrika. Den spanske statsministeren frir til Italia, en av de andre inngangsportene til Europa, og ber om at landet tar tak i problemet. Italia har formannskapet i Rådet for Den europeiske union dette halvåret og kan slik sett øve innflytelse på prosessen.

I sin uttalelse torsdag 14. august var Mariano Rajoy klar på at handling må til og at Italia som sitter med formannskapet i EU var forventet å ta føringen. I følge den spanske statsministeren er det nå helt nødvendig at noe gjøres med situasjonen slik at man får bremset den «illegale innvandringen». «Dette er et problem som gjentar seg fra år til år» påpekte Rajoy og var samtidig nøye med å understreke at det også handlet om å hjelpe de som «virkelig trenger det» og som «ikke kan leve verdige liv i sine hjemland».

Spania har de siste dagene tatt imot over tusen immigranter som har kommet i småbåter og oppblåsbare gummibåter over Gibraltarstredet. I tillegg har de to spanske enklavene i Marokko, Ceuta og Melilla, stadig utfordringer med å holde menneskestrømmen under kontroll. Både Spania og Italia har flere ganger tidligere bedt EU om hjelp til å få kontroll på situasjonen.

Les også: Immigrant-trafikken over Gibraltarstredet øker

Foto: Spanias statsminister Mariano Rajoy under et møte med partifeller i Galicia 14. august 2014, El Mundo TV.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter