23.8 C
Alicante
30.4 C
Málaga
26.1 C
Las Palmas de Gran Canaria

Ber om 10 års fengsel for Alicante-ordfører

Tidligere ordfører i Alicante kommune Sonia Castedo fra Partido Popular risikerer 10 års fengsel for korrupsjon i Brugal-saken. Castedo er tiltalt for å ha endret reguleringsplanen for utbygging i Alicante og tilpasset den ønskene til entreprenøren Enrique Ortiz. Til gjengjeld skal hun ha tatt imot bestikkelser i form av penger og gaver.

Det er partiet Esquerra Unida som har lagt frem kravet mot Partido Populars tidligere ordfører i Alicante. Castedo står tiltalt for å ha lekket informasjon fra reguleringsplanen for utbygging i kommunen til entreprenøren Enrique Ortiz. Ordføreren skal også ha gjort endringer i planen for å tilpasse den entreprenørens ønsker. Til gjengjeld skal hun ha tatt imot bestikkelser i form av penger, gaver og feriereiser.

Foruten kravet mot Castedo er det også bedt om 10 års fengsel for hennes foregjenger Luis Díaz Alperi (PP) og 13 år for entreprenøren Enrique Ortiz. I tillegg er det lagt frem krav om erstatning på over 42 millioner euro for hver av de tre, beløp som til sammen tilsvarer differansen i verdien på de aktuelle tomtene i Alicnate som ble omregulert etter entreprenørens ønsker.

I anklagen til Esquerra Unida skal det også være bedt om fengsel for seks andre involverte i saken, inkludert ordfører Castedos bror José Luis Castedo og utbyggeren Virgilio Ortiz.

Les også: Hver femte euro går til korrupsjonstiltalt utbygger

Castedo var ordfører i Alicante fra 2008 til 2014, da hun ble tvunget til å trekke seg etter flere år med korrupsjonsanklager. Forgjengeren Luis Díaz Alperi var ordfører fra 1995 til 2008. De to er blant PP-politikerne i kretsen rundt tidligere president i Valencia-regionen Francisco Camps, også tiltalt for korrupsjon.

Les mer om PPs korrupsjon i Valencia-regionen: PP: To på tiltalebenken, én i fengsel

Les mer om Brugal-saken: PP-korrupsjon inn for retten 

Relaterte saker

- Advertisement -